• Over het project

Het project

Nieuwbouwproject de Duinwachter wordt gerealiseerd op de hoek van de Van Lennepweg / Burgemeester van Alpenstraat in Zandvoort. De locatie is bij Zandvoorters bekend als autobedrijf ‘Strijder’ met het tankstation en de wasstraat. Auto Strijder verplaatst naar nieuwbouw op het bedrijventerrein in Zandvoort Noord.

Het project omvat de bouw van 102 prachtige appartementen verdeeld over 2 gebouwen met elk een eigen entree. Een hoog gebouw van 12 verdiepingen. Hierin zijn 69 fantastische koopwoningen gesitueerd in verschillende prijsklassen. Daarnaast een separaat paviljoen van 4 verdiepingen, dat plek gaat geven aan 33 senioren huurappartementen.

In de gebouwen zijn appartementen in alle vormen en maten bedacht. Ze variëren in grootte van ca 53 tot 284 m2 woonoppervlakte. Verstopt onder het duin komt een meerlaagse parkeergarage met ruim voldoende parkeergelegenheid voor uw eigen auto’s en dat van uw bezoek.

De ligging is uniek, het strand aan uw voeten en pal aan het duinpark, vandaar ook de toepasselijke naam ‘de Duinwachter’. De uitzichten die deze fantastische ligging met zich mee brengt zijn wonderschoon. ’s Avonds op uw terras met volledige privacy, de zon in zee zien zakken, is maar voor weinig mensen weggelegd.

Het ontwerp

De opdracht van de projectontwikkelaar aan de architect was om een uniek, hoogwaardig en modern gebouw te ontwerpen. Een gebouw met een mondaine uitstraling dat niet zou misstaan in Miami Beach of Monaco. Met andere woorden geen dertien in een dozijn flat, maar juist een grote aanwinst voor Zandvoort, zowel qua woningaanbod als qua uitstraling met als doel een kwaliteitsimpuls voor de omgeving. Die opdracht was wel besteed aan Hooyschuur architecten in samenspraak met de stedenbouwkundige en landschapsarchitecten Atelier Loos van Vliet. Het team is in goede samenwerking samen met de gemeente Zandvoort tot een fantastisch plan gekomen. De architectuurstijl is erg bijzonder. De basis daarvoor wordt gelegd in de vele rondingen die het gebouw vormen. Een haakse hoek komt u hier niet tegen. Deze ‘curves’ sluiten mooi aan bij het glooiende duinlandschap eromheen. In de witte gevels worden zwarte aluminium kozijnen toegepast, met grote glaspartijen, van vloer tot plafond. Door moderne materialen te combineren met delen van prachtig warm hout ontstaat een zeer fraai en levendig beeld. De royale terrassen en balkons ‘volgen’ de rondingen en variëren in diepte. De hoofdentree is er één die past bij een gebouw met allure. Een bijzonder ruime en dubbelhoge ontvangstruimte waarvan het interieur is mee-ontworpen door de architect, geeft u bij binnenkomst het gevoel van uitzonderlijke luxe!

Een gebouw ontwerpen is één ding, maar dat goed laten landen in z’n omgeving is minstens zo belangrijk. Loos en van Vliet landschapsarchitecten heeft die taak met verve opgepakt. De huidige volledig verharde en bebouwde locatie met autobedrijf en tankstation maakt dat er een groot ‘gat’ aanwezig is in de verder fraaie groenzone langs het duinpark. Dit mooie duinfront op de projectlocatie herstellen was een wens. En dat is gelukt: De gebouwen rijzen op uit een beplant duin, wat (met uitzondering van de entreezone) volledig langs het gebouw wordt aangelegd. Ook de zone tussen de twee gebouwen wordt een prachtige groene oase met beplanting, duin en bomen, sat veel plek biedt aan vogels en andere diertjes. De royale terrassen van de begane grond woningen zijn fraai mee-ontworpen met rondingen in het duin.

De woningen

Hoofdgebouw

Het bijzondere hoofdgebouw bevat 69 woningen, verdeeld over 12 woonlagen. Door de vele rondingen en ‘curves’ zijn er veel verschillende types aanwezig met elk z’n eigen kwaliteiten. Eén ding is zeker, een standaard appartement komt u hier niet tegen!

De woningen zijn verdeeld in 3 prijssegmenten: midden (appartementen)-, luxe (villa-apartments en topsegment (penthouses). De begane grond t/m de 5e verdieping biedt plaats aan de woningen in het middensegment en het luxe segment.

Het middensegment betreft 38 woningen variërend in grootte van 53 tot 80 m2. Het luxe segment betreft 20 woningen. De afmetingen van de luxe woningen zitten tussen de 80 en 120 m2. Het hoogste, slanke deel van de toren bevat de 11 woningen in het topsegment. Dit zijn de semi-penthouses (10 stuks) en de top-penthouse, welke gelegen zijn op de 6e t/m 11e verdieping. De semi-penthouses zijn maar liefst 1177 tot 191 m2 met terrassen van 54 tot 76 m2. Ze zijn rondom vrij gelegen, want delen samen een hele verdieping en zijn slechts met een klein stukje muur aan elkaar verbonden. De top penthouse meet 284 m2, met een dakterras van 180 m2 en beslaat de hele bovenste verdieping. De woningen in het topsegment beschikken stuk voor stuk over magistraal uitzicht op zee en het duingebied en hebben rondom enorme glaspartijen en buitenruimtes!

Alle woningtypes hebben gemeen dat de woonkamers lekker ruim zijn en voorzien van grote glaspartijen van vloer tot plafond, die voor heerlijk veel licht zorgen en veelal een prachtig uitzicht op de kustomgeving bieden. In de keuken past met gemak een royale opstelling, vaak met kookeiland. Het gebouw en de woningen zijn hoogwaardig afgewerkt, o.a. voorzien van een videofooninstallatie, vloerverwarming in de gehele woning en fraai sanitair van het gerenommeerde merk Grohe

De aanschaf van de keuken zit niet in de v.o.n.-prijs van uw woning. Het staat u dan ook vrij om uw keuken elders samen te stellen. Installaties voor een luxe keukenopstelling, waaronder een voorziening voor een kookeiland, indien qua ruimte mogelijk, zitten wel al in de prijs.

Parkeergarage, bergruimte en fietsenstalling

In de parkeergarage onder het complex is veel parkeergelegenheid voor u en uw bezoek aanwezig. Naast een ruime hoeveelheid bezoekersplekken is er voor de woningen in het middensegment één privéparkeerplaats per woning gereserveerd en voor het luxe- en topsegment twee stuks. Aan bergruimte ook geen gebrek: geen berging ver in de kelder weggestopt, maar handig ín de woning, zodat u uw spullen binnen handbereik hebt. Een plek voor uw fietsen is er uiteraard ook. Goed bereikbaar, zonder hellingbaan of fietsgoot, dichtbij de entree en de liften, krijgt elke woning de beschikking over meerdere fietsplekken. Zelfs voor uw bakfiets is ruimte gecreëerd.

Paviljoen

Naast het hoofdgebouw komt een volledig zelfstandig gebouw, het ‘paviljoen’. Hierin komen 33 senioren huurappartementen. Het betreffen 2-kamer woningen van circa 55 m2 met elk een eigen buitenruimte. Bij de bouw worden verschillende voorzieningen meegenomen welke de toegankelijkheid en het gebruik voor senioren, mogelijk met een beperkte zorgvraag, vergemakkelijken. Ook worden er in de garage, nabij de entree en goed bereikbaar, opstelplaatsen voor scootmobiels en fietsen gefaciliteerd. De verhuur van deze woningen zal pas starten circa 6 maanden voor oplevering van de woningen. Aangezien de bouw van de woningen nog moet starten, kunt u zich voorlopig nog niet inschrijven voor de huur van een seniorenwoning in het paviljoen.

Duurzaam

De woningen en de gebouwen zijn uitermate duurzaam. Ze voldoen aan de eisen van BENG (bijna energie neutraal gebouw), zijn uiteraard gasloos, voorzien van hoogwaardige isolatie, verwarmingssysteem met warmtepomp en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Ook de ruimte om de gebouwen is duurzaam: naast de nieuwe aanplant van struiken en bomen, wat CO2 absorbeert, is tegenwoordig uitdroging van de bodem een heel belangrijk thema. Waar nu nog bijna al het regenwater op de locatie in het riool verdwijnt, gaat in de nieuwe situatie geen druppel verloren: al het water, ook dat wat op de daken valt, zal middels infiltratievoorzieningen in de bodem terechtkomen!

De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter dient uitsluitend ter promotie van het project. Aan de teksten, tekeningen en beelden kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend en er kan geen aanspraak op worden gemaakt.

Er zijn bouwnummers beschikbaar!